HTML

light:blogger

Mi van abban a félliteres üdítőben, amelyik mindössze egy kalóriát tartalmaz, és mitől van olyan hatással rám, hogy szinte mindig kívánom? Ez ugyan egy "lájtos" blog, de azért megpróbálja meghaladni a Coca-Cola light kalóriatartalmát. A bejegyzések során ugyanis utána nézek hogyan készül és kik készítik az italt, miként reklámozzák és hogyan fogyasztják. Leírok mindent, ami erről az egy témáról és egy kalóriáról az eszembe jut. Egészségünkre!

Utolsó kommentek

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Bevezető

2007.08.26. 13:01 Light Blogger

Pontosan emlékszem, hol és mikor kezdődött. Az érettségi évében volt egy barátnőm, aki permanens hadjáratot folytatott saját testsúlya ellen. Szegény, az osztályba járt két 40 kilós lány, és ő azt hitte, 50 kilóval valaki már krónikusan túlsúlyos. Egyetlen dolgot fogyasztott rossz lelkiismeret nélkül, és ez a light kóla volt. Már az erkélyen kint álltak a ládák, és amikor felmentem hozzá tanulni vagy videózni, félliteres búzasörhöz gyártott pohárban kaptam asaját adagomat.

Azóta eltelt több mint tíz év, őt elvesztettem szem elől, a kóla viszont maradt. Voltaképpen megérdemelném, hogy nagykereskedelmi áron adják el nekem az italt. Iszom reggel, iszom a buszon munkába menet, és a koffein ellenére iszom este is. Néha nem tudom, hogy jót teszek-e magammal, amikor nyakló nélkül nyomom magamba ezt a szénsavas löttyöt. Mi lehet benne, ha az egész energiatartalma (0,5 l) nem haladja meg az egy kalóriát? Mi igaz az alapanyagokat érintő rémhírekből, és egyáltalán mi az a cég, amit komoly pénzekkel támogatok évek óta?

Sokáig nem kérdeztem, és nem kutattam. Most azonban elkapott az egészséges életmód őrülete, próbálok sportolni, figyelni a súlyomra, és felülvizsgálni eddigi szokásaimat. Ráadásul már az sem mindegy nekem, hogy egy vállalat milyen játékszabályok alapján játszik. Eljött az idő, hogy megtudjam, milyen cégnek milyen termékét iszom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://light.blog.hu/api/trackback/id/tr31150356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása