HTML

light:blogger

Mi van abban a félliteres üdítőben, amelyik mindössze egy kalóriát tartalmaz, és mitől van olyan hatással rám, hogy szinte mindig kívánom? Ez ugyan egy "lájtos" blog, de azért megpróbálja meghaladni a Coca-Cola light kalóriatartalmát. A bejegyzések során ugyanis utána nézek hogyan készül és kik készítik az italt, miként reklámozzák és hogyan fogyasztják. Leírok mindent, ami erről az egy témáról és egy kalóriáról az eszembe jut. Egészségünkre!

Utolsó kommentek

Címkék

Friss topikok

Linkblog

25 éve...

2007.08.27. 16:14 Light Blogger

Ha már a múltnál tartunk, a Cola Light nyáron ünnepelte negyedszázados születésnapját. Ez volt az első „mutációja" az eredeti terméknek, melyet azóta számos más variáció követett – koffeinmentes, citromos, cseresznyés, kávés... „Történelmi perspektívába" helyezve a dolgot, a diétás termék bevezetésének évében esett szét az ABBA, jelent meg Michael Jackson leghíresebb albuma, a Thriller, és került a mozikba a Szárnyas fejvadász.

A Diet Coke az eredeti elképzelés szerint nem más, mint a híres klasszikus – csak cukor nélkül. A voltaképpen kalóriamentes üdítő a cég saját meglátása szerint „forradalmi" jelentőségű az italgyártásban. És bár most eltekintek a dagályos mondat pontos idézésétől, be kell látni, hogy nagyrészt igazuk van. Évtizedekkel előzték meg az atlantaiak az új évezred népbetegségének tartott elhízásról szóló vitát. –Akkoriban még nem kellett soványnak lenni, Claudia Schiffer is még csak 12 éves volt 1982-ben. Beletaláltak nagyon.

Hogy van jövője annak, amit létrehoztak, azt egy pár éve külföldön már bevezetett másik termék is jelzi. A „Zero" névre hallgató ital ugyanis koncepciójában azonos a „Diet" Coke-kal: nincs benne kalória, attól az egyetlen darabtól eltekintve. A gyártó szerint azonban az új ital már valóban a klasszikus ízt adja vissza.

És ha belegondolok, igazuk lehet. Talán egyszer kóstoltam valahol Nyugaton a Zero-t, és úgy voltam vele, mint a cukros kólával. Ha többet iszom, mint egy deci, érzem a különbséget, és nem kell. Soha sem voltam nagy borkóstoló, inkább röhögtem a nagy szagolgatáson, és ízlelgetésen. (Mint a Kerülőutak című filmben, amikor a kiégett színész véletlenül rágózva kóstolgat – érdemes megnézni.) Én előbb megszokom az ízeket, és utána ragaszkodom hozzájuk. A Light Kólával is így vagyok. Nem tudom pontosan miért, de ezt szeretem és kész. Az, hogy ezt az esetleg plusz kilók veszélye nélkül tehetem, nagy könnyebbség, de őszintén megmondva, nem a döntő szempont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://light.blog.hu/api/trackback/id/tr16150366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása